WAT ZIJN SULFATEN?

Sulfaten: je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat zijn sulfaten nou eigenlijk en wat doen ze voor jouw haar en hoofdhuid?

Een sulfaat is een zout van zwavelzuur en heeft een reinigende en schuimende werking. Sulfaten zitten vaak verwerkt in shampoo en zeep, omdat het ervoor zorgt dat talg, dode huidcellen, zweet, stylingproducten en ander vuil worden losgeweekt en opgelost in water.

Sulfaten reinigen het haar en de hoofdhuid. Het zijn sterke reinigers die stylingproducten en overtollig talg aanpakken, maar ook de natuurlijke vetten van de hoofdhuid. Deze natuurlijke vetten heb je nodig om de hoofdhuid soepel en gezond te houden. Sulfaten kunnen ervoor zorgen dat er te veel talg wordt verwijderd, waardoor er een tekort ontstaat en de hoofdhuid droog en geïrriteerd wordt en jouw haren dof en droog. De sterk reinigende werking van sulfaten kunnen ook verfpigmenten verwijderen, waardoor jouw net geverfde kleur snel vervaagt.

Heb jij last van een droge en geïrriteerde hoofdhuid? Dof en droog haar? Vervaagt jouw net geverfde kleur snel? Probeer dan eens een sulfaatvrije shampoo. Het zal de eerste paar keer wassen even wennen zijn, omdat een sulfaatvrije shampoo minder schuimt dan een shampoo met sulfaten. Maar dit houdt niet in dat de reinigende werking daardoor minder is. In de sulfaatvrije shampoos van Nine Yards zitten vervangende ingrediënten die het haar en de huid milder reinigen. Het ingrediënt wat de sulfaten vervangt zit zowel in de ALL IN moist, GO LOUD volume, SILVER LINING silver shampoo en ON TRACK repair

Heb je behoefte aan professioneel advies of wil je graag eerst de verschillende producten testen? Gebruik de store-locator om te kijken of er een Nine Yards salon bij jou in de buurt is. De professionals kunnen het beste jouw haar beoordelen en advies geven welk product het meest geschikt is voor jouw haar, haarroutine en wensen. Maak hier gebruik van.