NINE YARDS & GOEDE SILICONEN

Kies jij voor producten met of zonder siliconen? Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een product dat geen siliconen bevat, omdat er veel wordt geschreven dat siliconen slecht zijn voor je haar. Dit is alleen niet helemaal waar, want niet alle siliconen zijn slecht. Maar wanneer zijn siliconen dan slecht en wanneer niet? In deze blog leggen we het kort en simpel aan je uit.

Siliconen leggen een laagje om je haar heen. Dit beschermt je haar en is waterafstotend. Het maakt jouw haar makkelijker door te kammen, gladder, zachter, minder statisch en zorgt voor een mooie glans. Zoals je leest, hebben siliconen dus ook positieve eigenschappen. Wel is het belangrijk om onderscheid te maken tussen 2 soorten siliconen: wateroplosbaar en niet-wateroplosbaar.

Slechte siliconen zijn niet in wateroplosbaar. Je kan deze siliconen vergelijken met dubbelzijdige plakband waar vuil aan blijft hangen. Deze siliconen zijn goedkoper dan wateroplosbare siliconen, dus zitten vaak ook in goedkopere producten verwerkt. Wanneer je jouw haar wast, verdwijnen deze siliconen niet van je haar. De siliconen en vuil stapelen zich op, dit noemen we een build-up. Het haar wordt vet, zwaar en futloos en is lastig in model te brengen. Kies daarom voor producten met wateroplosbare siliconen. Bij deze siliconen heb je enkel de positieve eigenschappen, maar niet de negatieve. Zodra het haar in contact komt met water, verdwijnen de siliconen van het haar. Hierdoor is er geen sprake van build-up. Producten met goede siliconen zijn vaak wat duurder, maar dit is het meer dan waard.

In een aantal producten van Nine Yards zitten wateroplosbare siliconen verwerkt, zodat jij kan genieten van glanzend, glad en zacht haar dat niet statisch is en makkelijk door te kammen. Vet en futloos haar zijn ook verleden tijd, want deze siliconen verdwijnen zodra je jouw haar wast met een van de sulfaatvrije shampoos uit het Nine Yards assortiment.

Heb je behoefte aan professioneel advies of wil je graag eerst de verschillende producten testen? Gebruik de store-locator om te kijken of er een Nine Yards salon bij jou in de buurt is. De professionals kunnen het beste jouw haar beoordelen en advies geven welk product het meest geschikt is voor jouw haar, haarroutine en wensen. Maak hier gebruik van.